Anskaf dig en pillebrændeovn for et mere miljøvenligt alternativ

Er du også træt af inflationen, og at alt stiger så meget som det gør? Varmepriserne stiger stødt, så derfor kunne det på nuværende tidspunkt være smart at anskaffe dig en træpilleovn, også kaldet en pillebrændeovn.

Hvad er træpiller, hvad bruges de til, og hvorfor er de miljøvenlige?

Træpiller er piller fremstillet af komprimeret træflis og savsmuld. Du kan stort set bruge alle typer af træ til at fremstille træpiller, men generelt bruges fyr, gran og bøg til at lave træpiller. Træet bliver formalet i en hammermølle og derefter opvarmet til omkring 70 grader. Dette frigiver lignin fra træet, som binder det komprimerede træ og savsmuld sammen.

Træpillerne benyttes til afbrænding i bl.a. træpillefyr og træpilleovn. De er neutrale i CO2, hvilket betyder, at de ikke bidrager til øget CO2 i atmosfæren. Træpiller udleder faktisk samme mængde CO2 som træet har absorberet, eller som træet ville have udledt, hvis det fik lov til at rådne i skovbunden. Derfor er træpiller miljøvenlige i sammenligning mod fossile brændsler såsom kul, gas og olie, der udleder meget CO2.

Hvad er en pillebrændeovn?

En pillebrændeovn er en slags avanceret brændeovn, som i stedet for almindelig kløvet brænde benytter træpiller som brændsel. En pillebrændeovn indeholder desuden indbygget blæser og termostat, som tilpasser brændselsmængden med formålet om at sikre kontrolleret og jævn forbrænding. Dette er især smart, hvis du bor i et større hjem, hvor varmen gerne skal komme omkring. Det smarte ved en pillebrændeovn er desuden, at den automatisk tilfører træpiller fra magasinet og op til brændkammeret – så du skal ikke selv fylde på konstant!

Hvad er fordelene ved en pillebrændeovn?

Udover at en pillebrændeovn teknisk set er utrolig smart, så kan du også ende ud i at spare en del penge på dine varmeregninger. Dette er især tilfældet, hvis du nu har varmekilder, som kører på olie eller gas. Selvom det selvfølgelig koster omkring 10.000 kroner at anskaffe sig en pillebrændeovn, vil pengene hurtigt være tjent hjem igen, fordi du sparer op til 50-60% på varmeregningerne. En pillebrændeovn kan altså være en selvstændig varmekilde i dit hjem, hvis det er mellem 100-150m2, ellers skal det helst være en supplerende varmekilde.

Udover at du sparer penge ved at have en pillebrændeovn som varmekilde, er det også miljøvenligt, da træpiller jo er CO2-neutrale. Der er mange forskellige slags træpiller at vælge imellem, så det er en god idé at researche lidt, inden du vælger en bestemt udbyder.

Vil du passe på miljøet? Invester i miljøvenlig emballage

Selvom en pillebrændeovn er et fint miljøvenligt valg, så er det jo ikke nok til at stoppe klimaforandringerne. Vi kan godt blive enige om, at vi, hver for sig og alene, ikke kan stoppe klimaforandringerne, punktum. Men vi kan altid gøre det bedre. Hver dag smider vi tonsvis af plastik og ikke-miljøvenlig emballage væk. På Albeemballage.dk kan du købe miljøvenlig emballage og bidrage til mindre CO2-udslip.

Køb en pillebrændeovn i dag!

Der er mange fordele ved en pillebrændeovn: Du sparer penge, du bidrager ikke til CO2-stigning, og du kan opvarme dit hjem uden andre varmekilder, hvis det er under 150m2. Desuden er træpiller relativt billige, hvilket jo også er skønt. Så bestil din pillebrændeovn allerede i dag og vær glad for, at du gjorde det! God fornøjelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *